Doorstromen

Een hypotheek én rente die perfect aansluit op uw financiële situatie. 

Meenemen hypotheek als doorstromer

Woont u momenteel in een koopwoning, maar verhuist u binnenkort naar een andere koopwoning? Dan wordt u op de woningmarkt gezien als een doorstromer. U verhuist namelijk van de ene naar de andere woning. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor uw hypotheek. Uw bestaande hypotheek meenemen naar nieuwe woning is in sommige gevallen mogelijk. Hoe zit dit precies en wat zijn hiervan de voorwaarden? Bij West Financiële Visie leggen we het graag aan u uit. 
Hypotheek meenemen naar nieuwe woning
Meenemen hypotheek is mogelijk tegen een aantal voorwaarden. Wij zetten de regels voor u op een rij: 

Per 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels aangescherpt. Een hypotheek die u vóór deze datum heeft gesloten mag u meenemen naar uw nieuwe woning, mits het bedrag en de hypotheekvorm hetzelfde blijven.

Wilt u uw huidige hypotheek verhogen? Dan mag dit alleen conform de nieuwe hypotheekregels als u hierover recht op renteaftrek wil hebben. U leent hiervoor een extra geldbedrag en dit financiert u middels een ten minste annuïtair aflosschema. 

Meenemen hypotheek is dus zeker een optie, maar laat u altijd eerst goed informeren door een financieel adviseur. Wij berekenen bijvoorbeeld wat u überhaupt aan geld kan lenen op basis van uw inkomen én we kijken naar de marktwaarde van uw nieuwe woning. 
Samen met een adviseur kijken hoeveel u kan besparen?
Een aanvullende hypotheek sluit u meestal bij uw huidige hypotheekaanbieders. Andere geldverstrekkers zullen dit gedeelte namelijk niet snel willen financieren. Uiteraard kunt u ook uw huidige hypotheek aflossen door de verkoop van de oude woning en tegen de actuele rente een nieuwe hypotheek sluiten bij een voor u passende aanbieder.

Bij de verkoop van een woning lost u veelal boetevrij af. Dit is echter niet bij elke hypotheekvorm zo. Een budgethypotheek of voordeelhypotheek kenmerkt zich veelal door uitgeklede voorwaarden. Houd hier rekening mee en win advies in bij ons als uw financieel hypotheekadviseur voor het maken van de juiste beslissing. 
Koopt u een nieuwe woning en is uw huidige woning nog niet verkocht? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het overbruggingskrediet. Dit is echter alleen een optie als u uw eerste huis met overwaarde verkoopt.

Houd er rekening mee dat de rente voor deze hypotheekvorm duurder uitvalt. Een hypotheekverstrekker loopt namelijk extra risico. Het kan namelijk langer duren voor het oude huis is verkocht, of de verkoopwaarde valt toch lager uit dan verwacht. 

Onafhankelijk hypotheekgesprek

Meenemen hypotheek is dus een interessante optie voor doorstromers. Wilt u weten of u uw huidige hypotheek mee kan nemen naar uw nieuwe woning? Vraag dan zeker een gesprek bij ons aan. Wij maken graag kennis met u om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie.

Bij West Financiële Visie bent u altijd verzekerd van een onafhankelijk en deskundig advies. Dit stelt u in staat een weloverwogen beslissing te maken of u uw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek sluit óf dat uw voorkeur uitgaat naar een hypotheek meenemen. Bel of mail direct voor het inplannen van een afspraak.
“Onze adviseur heeft echt goed met ons meegedacht. Wij hadden veel vertrouwen in hem.”
Frank & Kelly

Wat onze klanten zeggen

Ik werd heel goed geholpen van A tot Z. Als ik een brandende vraag had werd dit heel snel beantwoord. Daardoor wist ik waar ik aan toe was.
Jan
Het contact is onwijs fijn en ze proberen alles om ervoor te zorgen dat het lukt. Wij zijn voor de tweede keer onwijs gelukkig met de service.
Selma
Zeer professioneel advies waarbij alle aspecten werden toegelicht en besproken. Daarbij een zeer prettige manier van communiceren.
Marco
Bel ons
U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereiken op 085 018 50 88
Stuur een e-mail
Stuur een mail naar info@westfinancielevisie.nl
Webcam advies
Vraag een webcam advies aan met één van onze adviseurs
Stuur ons een bericht
Wilt u teruggebeld worden of heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en één van onze adviseurs zal spoedig contact met u opnemen.
Neem contact op
Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
085 018 50 88
info@westfinancielevisie.nl
Works with AZEXO page builder