Hypotheek oversluiten

Een hypotheek én rente die perfect aansluit op uw financiële situatie. 

Hypotheek oversluiten

Niet alleen mensen die een huis kopen kunnen profiteren van de lage hypotheekrente. Loopt de rentevaste periode van uw huidige hypotheek af en heeft u een nieuw voorstel ontvangen van uw hypotheekverstrekker? Teken niet te snel, maar kijk ook naar mogelijke alternatieven. Ook wanneer u nog geen nieuw voorstel heeft ontvangen en uw rente nog een aantal jaren vast staan kan het erg lucratief zijn. Een hypotheek oversluiten kan soms een verstandige keuze zijn. U hoeft hiervoor niet te verhuizen en vaak profiteert u elders van een betere rente dan bij uw huidige hypotheekverstrekker. In andere gevallen past een andere hypotheek zelfs beter bij uw persoonlijke situatie. Hoe uw situatie er ook uitziet, bij West Financiële Visie helpen we u graag inzake een hypotheek oversluiten of een lagere hypotheekrente.
Waarom een hypotheek oversluiten?
Een hypotheek oversluiten is interessant als de actuele rente lager is dan de rente die nu wordt betaald aan een hypotheeklening. Dit zorgt ervoor dat u gewoon in uw eigen huis kan blijven wonen, maar wel tegen lagere maandlasten.

De hypotheekrente verlagen is dan ook voor veel mensen een belangrijke reden om de hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Door het oversluiten van uw hypotheek bespaart u soms tot wel honderden euro’s per maand.

Daarom is absoluut zinvol om te kijken naar uw huidige situatie en zo nodig uw hypotheek aan te passen. Hiermee bespaart u geld dat u kunt uitgeven aan andere zaken. 
Samen met een adviseur kijken hoeveel u kan besparen?
Voor het verlagen van de hypotheekrente hoeft u niet altijd over te stappen naar een andere aanbieder. Via een interne aanpassing is de hypotheek ook te wijzigen bij de huidige hypotheekverstrekker.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de hypotheekvorm aan te passen met de intentie om meer af te lossen. Hierdoor kan het zijn dat u tevens in aanmerking komt voor rentekorting. Bij een interne wijziging betaalt u vaak geen boeterente, zolang u maar bij dezelfde geldvertrekker blijft én de hypotheek voortzet voor de resterende rentevaste periode.

Rentemiddeling is ook een mogelijkheid. De kosten hiervoor zijn over het algemeen lager dan wanneer u een hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker. 
Bij een moment van renteherziening hoeft u geen boeterente te betalen. Dit maakt het interessant om uw huidige hypotheek én rente te vergelijken met die van andere aanbieders.

U staat hier niet alleen voor, want als onafhankelijk hypotheekadviseur denken we hierin graag met u mee. 
Er worden altijd kosten in rekening gebracht bij het oversluiten van een hypotheek. Het vervroegd aflossen en aanpassen van een hypotheek, brengt de nodige kosten met zich mee. Dit wordt ook wel de boeterente genoemd.

Het is daarom alleen zinvol om over te stappen naar een andere aanbieder, als de oversluitkosten en boeterente terug te verdienen zijn met lagere maandlasten.

Andere kosten bij oversluiten zijn onder meer advies- en afsluitkosten én notaris- en taxatiekosten. 

Overstappen naar een andere aanbieder

Het aanpassen van de hypotheek of oversluiten naar een andere aanbieder, doet u met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Wij denken graag met u mee inzake een lagere rente én een hypotheek die beter aansluit op uw persoonlijke situatie.

Overstappen is een belangrijke beslissing en die wilt u graag zorgvuldig nemen. Bij West Financiële Visie voorzien we u graag van hypotheekadvies en gaan we op zoek naar een hypotheekaanbieder met de juiste hypotheek én rente die perfect aansluit op uw financiële situatie.
“Onze adviseur heeft echt goed met ons meegedacht. Wij hadden veel vertrouwen in hem.”
Frank & Kelly

Wat onze klanten zeggen

Ik werd heel goed geholpen van A tot Z. Als ik een brandende vraag had werd dit heel snel beantwoord. Daardoor wist ik waar ik aan toe was.
Jan
Het contact is onwijs fijn en ze proberen alles om ervoor te zorgen dat het lukt. Wij zijn voor de tweede keer onwijs gelukkig met de service.
Selma
Zeer professioneel advies waarbij alle aspecten werden toegelicht en besproken. Daarbij een zeer prettige manier van communiceren.
Marco
Bel ons
U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereiken op 085 018 50 88
Stuur een e-mail
Stuur een mail naar info@westfinancielevisie.nl
Webcam advies
Vraag een webcam advies aan met één van onze adviseurs
Stuur ons een bericht
Wilt u teruggebeld worden of heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en één van onze adviseurs zal spoedig contact met u opnemen.
Neem contact op
Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
085 018 50 88
info@westfinancielevisie.nl
Works with AZEXO page builder