Startershypotheek

Een hypotheek waar u over 10 jaar nog steeds tevreden over bent

Startershypotheek

Bij de aankoop van eerste woning komt er van alles om de hoek kijken. Vóór u een bod uitbrengt op een woning, is het verstandig u te verdiepen in de verschillende hypotheekvormen. Er bestaan namelijk verschillende producten en regelingen die het gemakkelijker maken om voor het eerst een huis te kopen. Zowel de startershypotheek als de starterslening zijn interessante mogelijkheden om de aankoop van een eerste woning te financieren. Hoe steken deze begrippen in elkaar en komt u in aanmerking voor deze hypotheekvorm?
Wat is een startershypotheek?
Als starter op de woningmarkt is het niet altijd eenvoudig om een woning te kopen. Met een reguliere hypotheek is het soms vrij lastig om de aankoop van een droomhuis te financieren. De startershypotheek is een hypotheekvorm speciaal bedoeld voor starters op de woningmarkt.

Deze hypotheekvorm maakt het voor starters gemakkelijker om een woning te kopen. Het inkomen is bij starters vaak nog niet zo hoog en dus is een hoge hypotheekschuld niet mogelijk. Met deze interessante hypotheekvorm betaalt u de eerste jaren minder aan aflossing. Bij stijging van het inkomen, wordt er ook meer betaald aan het aflossen van de hypotheekschuld. 
Annuïteit of lineair? Laat je adviseren door een professional
Hoewel de voorwaarden verschillen per bank of geldverstrekker om in aanmerking te komen voor deze hypotheekvorm, wordt er altijd gekeken naar het inkomen en hoe het salaris zich ontwikkelt op de lange termijn.

Zeker met HBO of een universitaire opleiding is de kans groot dat het inkomen de komende jaren stijgt. Verder kijkt een bank of geldverstrekker ook naar leningen, een eventuele studieschuld en of er sprake is van een BKR-registratie.

Al deze factoren bepalen uiteindelijk voor welk bedrag u maximaal een woning kan financieren. 
De starterslening is een ander product dan een startershypotheek. Deze geldlening is namelijk een aanvulling op een reguliere hypotheek.

U kunt het zien als een extra lening bovenop de gewone hypotheek.Deze leenvorm overbrugt het verschil tussen de prijs van een woning en de maximale hypotheek (voor starters uiteraard).

Informeer gerust bij ons als hypotheekadviseur of u hiervoor in aanmerking komt. 

Hypotheek afsluiten

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een eerste woning, is het belangrijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het gaat erom dat u een hypotheek kiest die het beste aansluit bij uw financiële situatie. U wilt graag een lage rente én een hypotheek die niet het maximale eist van uw inkomen.

Een hypotheek sluit u daarom met een ervaren hypotheekadviseur. Wij helpen u daarom graag op weg in het afsluiten van een hypotheek waar u over 10 jaar nog steeds tevreden over bent.
“Onze adviseur heeft echt goed met ons meegedacht. Wij hadden veel vertrouwen in hem.”
Frank & Kelly

Wat onze klanten zeggen

Ik werd heel goed geholpen van A tot Z. Als ik een brandende vraag had werd dit heel snel beantwoord. Daardoor wist ik waar ik aan toe was.
Jan
Het contact is onwijs fijn en ze proberen alles om ervoor te zorgen dat het lukt. Wij zijn voor de tweede keer onwijs gelukkig met de service.
Selma
Zeer professioneel advies waarbij alle aspecten werden toegelicht en besproken. Daarbij een zeer prettige manier van communiceren.
Marco
Bel ons
U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereiken op 085 018 50 88
Stuur een e-mail
Stuur een mail naar info@westfinancielevisie.nl
Webcam advies
Vraag een webcam advies aan met één van onze adviseurs
Stuur ons een bericht
Wilt u teruggebeld worden of heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en één van onze adviseurs zal spoedig contact met u opnemen.
Neem contact op
Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
085 018 50 88
info@westfinancielevisie.nl
Works with AZEXO page builder